Vandalisme schoolplein en hondenpoep

Basisschool De Zwaluw wordt geteisterd door vandalisme en heeft veel last van hondenpoep. Daar moeten we als gemeenschap wat aan doen. Weet u iets wat kan helpen om dit op te lossen, mail dan naar directie@dezwaluw.nl. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Onderstaande mail en foto’s heeft de Dorpsraad op 20-01 ontvangen

Dag Hermann en Walter,

 

Mogelijk zijn jullie al op de hoogte, maar helaas is de school afgelopen weekend, nacht van vrijdag 13-01 op zaterdag 14-01, het slachtoffer geworden van vandalisme van het schoolplein achter De Zwaluw. Er zijn tegels gelicht waar een hakenkruis van is gelegd, tegels stukgegooid, tegels weggehaald bij één van de achteringangen. Van diverse kanten heb ik foto’s ontvangen die jullie in de bijlage vinden. In de kerstvakantie is de deurklink van één van de deuren vernield en een speeltoestel (weliswaar oud en nog weinig gebruikt, maar toch) en kort hiervoor zijn schuttingwoorden en een hakenkruis in één van de buitenmuren gekrast.

 

Afgelopen woensdag is Jeroen, onze wijkagent, met een collega gespecialiseerd in jeugdproblemen, bij ons op school geweest. Met hen is besproken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen en heb ik aangegeven dat ik aangifte wil doen. Op verzoek van beide heren ben ik een overzicht van alle vernielingen van afgelopen jaar aan het maken. Samen met Jeroen doe ik binnenkort aangifte, waarin wij al deze zaken meenemen.

 

De daders zijn onbekend. Wij vermoeden dat het om rondhangende jeugd gaat die dit uit verveling heeft gedaan. Er schijnt een groep te zijn die regelmatig rondhangt op het schoolplein, deels afkomstig uit de buurt en deels niet uit de directe omgeving. Meer informatie hebben we niet. Het positieve nieuws is dat inwoners het hakenkruis en de kapotte tegels hebben weggehaald en dat direct na het gebeurde meerdere inwoners regelmatig een rondje achter de school hebben gelopen. Dat waarderen we zeer!

 

Een heel ander punt: op zowel het grasveld achter/naast de school als het schoolplein en het basketbalveld ligt regelmatig hondenpoep. Leerlingen spelen daar, leerkrachten en ouders lopen er rond en trappen in de hondenpoep en lopen deze de school in. Kunnen jullie het verzoek om hondenpoep op te ruimen in jullie nieuwsbericht zetten? En een tweede verzoek: ajb niet tijdens schooltijden met de hond over het schoolplein lopen. Alvast dank hiervoor.

 

Als er meer nieuws is rondom het vandalisme, laat ik jullie dit natuurlijk weten

 

Hartelijke groet,

 

Karine Emons

directeur

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Voornaam*
Achternaam*
Geslacht*
Postcode*
E-mail*