Met z’n allen houden we Nes aan de Amstel veilig. Meld het bij de politie en de Dorpsraad als u wat verdachts ziet. “Meten=Weten”.

Helaas ontkomt Nes aan de Amstel er ook niet aan. Vandalisme en criminaliteit. We hebben geen harde cijfers maar steeds vaker hoort de Dorpsraad over vernielingen bij de school, onbekende auto’s op het parkeerterrein bij de kerk, gevaarlijk te hard varen op de Amstel, met te hoge snelheid door het dorp rijden en vandalisme bij de scouting. Dat moeten we met z’n allen niet willen. Het lastige van dit soort zaken is dat je niet weet wie het doet en ook niet weet of het incidentjes zijn die voorbij gaan. Wat we wel weten is dat we met z’n allen onze verantwoordelijkheid kunnen nemen en daarmee vandalisme, overlast en criminaliteit kunnen voorkomen.

Meld het als u wat verdachts ziet

De Dorpsraad heeft regelmatig contact met de buurtregisseurs, hun 1e reactie m.b.t. dit onderwerp is altijd, “is er  een melding gemaakt?”. Om inzicht te krijgen in eventuele patronen is het belangrijk dat er van een verdachte situatie altijd melding gemaakt wordt. Ziet u bijvoorbeeld wat verdachts bij Basisschool de Zwaluw, bij de kerk, bij de scouting, bij het Dorpshuis of gevaarlijke situaties op de weg en/of het water……. Meld het.

 

Hoe kan u een melding maken?

Verdachte situaties, vandalisme, overlast kunt u op verschillende manieren melden. Het algemene telefoonnummer is 0900 8844 en voor spoed 112. Een melding kan ook online gedaan worden, de politie heeft hiervoor een aparte site, Aangifte of melding doen | politie.nl U kunt ook anoniem een melding doen. Belangrijkste is dat er een melding gedaan wordt, immers “Meten=Weten”. Graag ook de Dorpsraad informeren over uw melding, dat kan via nesaandeamstel@amstelveen.nl. De politie mag de melding namelijk niet met de Dorpsraad delen. Doordat het u ook aan ons doorgeeft, krijgen wij een beter inzicht en dat kunnen wij dan weer met de buurtregisseur / gemeente bespreken.

 

Positieve sociale controle

Nes aan de Amstel is een uniek gebied. Daar moeten we zuinig op zijn. Criminaliteit, overlast en vandalisme hoort hier niet thuis. Met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat Nes aan de Amstel veilig en prettig blijft. Valt u iets op waarvan u denkt “wat vreemd”, maak er meteen een melding van. Praat er ook eens met anderen over. De Dorpsraad heeft het onderwerp in elk geval hoog op de agenda staan. Heeft u tips, laat het ons weten op nesaandeamstel@amstelveen.nl

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Voornaam*
Achternaam*
Geslacht*
Postcode*
E-mail*