Lief en leed potje voor dorpskern Nes

Veel dorpsgenoten weten er al van maar we willen het ‘lief en leed potje’ onder de aandacht brengen. Participe Amstelland ondersteund in Amstelveen vanaf 2020 de lief & leedstraat.

In deze straten kijken buren naar elkaar om, houden een oogje in het zeil en geven ze aandacht aan elkaar. Straten die deelnemen ontvangen een potje geld waarmee buurtbewoners voor elkaar een kleine attentie kunnen kopen bij voor- of tegenspoed, het zogenaamde Lief & Leedpotje. Deze potjes worden beheerd door ‘gangmakers’. In het potje zit een bedrag wat gedurende een jaar kan worden gebruikt om aandacht te besteden aan persoonlijk lief & leed. Denk aan een verwenpakketje voor de mantelzorger, een fruitmandje voor een zieke buurvrouw, een leuk kaartje bij een geboorte, om een nieuwe bewoner welkom te heten, of een behaald diploma …

Kortom: het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen. Een goed voorbeeld van nabuurschap vindt ook de DR.

Sonja de Boer heeft een lief en leed potje aangevraagd en gekregen. Zij is de gangmaker. Zij zorgt regelmatig voor een attentie voor mensen in de dorpskern van Nes a/d Amstel. Dat doet ze op eigen initiatief maar ook op verzoek van de buren in de dorpskern.

Dus als je vindt dat iemand een attentie verdiend vanuit het lief en leed potje neem even contact op met Sonja. Sonja woont op de Kerklaan en is bereikbaar via  06-10281606 en Sonja.balanswerk@gmail.com

 

Ook andere straten  / buurten hebben de mogelijkheid om een Lief & Leed potje aan te vragen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Voornaam*
Achternaam*
Geslacht*
Postcode*
E-mail*