Inloopavonden dorps- en gebiedsvisie op 5 en 8 februari a.s.

Laat de kans om mee te beslissen over de toekomst van je dorp niet voorbij gaan. Kom naar een van de inloopavonden op 5 en 8 februari a.s. Het programma start om 20.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur Ook ex-Nessers die nog een binding hebben met Nes en omstreken zijn van harte welkom op de inloopavonden.

Nes en buitengebied op de schop

Niets in Nes a/d Amstel en het buitengebied zal het zelfde blijven. Nes a/d Amstel is de afgelopen jaren veranderd in een vergrijst slaapdorp. De  jeugd is weggetrokken en er is geen aanwas van kinderen meer. De  verenigingen zijn doodgebloed , de sociale cohesie is weg. De gemeente  Amstelveen ziet zich daarom genoodzaakt om de toch al verouderde basisschool en het dorpshuis te sluiten. Omdat steeds meer veehouders in de Bovenkerkerpolder stoppen maken Amstelveen en Uithoorn plannen om een aantal nieuwe woonwijken te bouwen in de polder rondom een centraal park…………………..

Dit zou over  5 jaar een persbericht van de gemeente Amstelveen kunnen zijn als we achterover leunen en alles zijn gangetje laten gaan.

Het zal niet zo’n vaart lopen is misschien je eerste reactie. Inderdaad maar willen we ons prachtige dorp en ons buitengebied ‘levend’ en in beweging houden dan zullen we wel gezamenlijk de schouders er onder moeten zetten. Een dorpsvisie maken we immers samen.

De Dorpsraad heeft het initiatief genomen om een dorps- en gebiedsvisie  te maken. In onze nieuwsbrieven hebben we hieraan herhaaldelijk aandacht besteed.

Wij willen iedereen vragen om mee te denken over wat er in de dorpsvisie moet komen. Wij roepen jullie op, van jong tot oud, om naar de inloopavonden te komen.

De inwoners ontvangen in de laatste week van januari een speciale uitgave van  het groene blaadje. Daarin  zetten we als dorpsraad onze voorstellen kort uiteen. Tijdens de inloopavonden zullen we die nader toelichten en gaan we aan thematafels graag met de inwoners in gesprek. Hierbij zal er gelegenheid zijn om ook schriftelijk via korte enquêtes je mening te geven.

Dus komt allen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Voornaam*
Achternaam*
Geslacht*
Postcode*
E-mail*