Hemelvaartsdag 9 mei a.s. Naardermeer fietstocht

Prachtige fietstocht voor het hele gezin

De supportersvereniging van Nes aan de Amstel organiseert voor de 42e keer de traditionele Polderfietstocht op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 Er kan gekozen worden tussen 4 afstanden over veel mooie en rustige fietspaden en langs kronkelende veenriviertjes. Er is weer en prachtige route uitgezet. Nu er meer fietsers komen met trapondersteuning is er ook gekozen voor een mooie verlenging tot 60 km. De complete route van 60 km doet het Naardermeer en de Ankeveense plassen aan. Er kan een keus worden gemaakt voor een afkorting tot 50 km. Ook is er een mogelijkheid voor een route van 35 km en 30 km. Voor de route wordt gebruik gemaakt van het ANWB knooppuntennet.

Thema van de recreatieve fietstocht is ‘plas en meer’. De route brengt de deelnemers door de vogelrijke weilanden van het Naardermeer. U zult zeker reigers, ganzen, aalscholvers en allerlei soorten eenden kunnen spotten. LET OP: Op het fietspad door de Ankeveense plassen is het verplicht elkaar te groeten.

De route komt langs 2 forten die open zijn voor het publiek en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Er zijn voldoende “rust- en opsteekplaatsen en terrassen”, zodat de tocht uitermate geschikt is om met het hele gezin te rijden. Terug in Nes aan de Amstel kunt bij Restaurant Cantina del Corazon een aandenken ophalen aan deze unieke fietstocht.

 

Inschrijven en starten van 10 uur tot 12.30 uur in:

Restaurant Cantina del Corazon, Amsteldijk Zuid 162, Nes aan de Amstel

en Restaurant Loetje, Amstelzijde 37, Ouderkerk aan de Amstel.

 

Inschrijfgeld volwassen €  5,00 kinderen € 2,50.

Dit is inclusief een pontovergang in Nessersluis

De pontovergang over de Vecht is gratis

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Voornaam*
Achternaam*
Geslacht*
Postcode*
E-mail*