Beste heer Boer,

De kast waar de AED in is geplaatst door de Dorpsraad, beschermt de AED niet tegen kou, de accu, batterij waren inmiddels door de winterse kou in februari zijn hard achteruit gegaan, dat de AED de zelftest niet eens kon doorstaan,  m.a.w. bij een reanimatie kon uw AED niet gebruikt worden, ik wil u daarom adviseren als de andere AED’s in een zelfde buitenkast zijn geplaatst om deze te controleren en te testen.

Ook waren door de kou de elektroden aangetast( geen kleefkracht meer)

Voor uw beeld, de accu gaat 7 jaar mee, maar moet nu al vervangen worden en dat is natuurlijk een kostenpost waar ook wij als onderhouder niet blij mee zijn.

Een goede buitenkast verwarmd en ventileert, zodat alle cruciale delen van de AED beschermd zijn en ook functioneel blijven, ik moet er niet aan denken als de AED nu ingezet zou moeten worden bij een reanimatie en deze doet helemaal niets.

Aan de andere  kant snap ik dat het een grote investering is voor de  dorpsraad, maar het is een éénmalige uitgave die zichzelf bewijst en terugverdiend, immers alle onderdelen én de AED blijven in goede conditie en is op elk moment inzetbaar.

Op uw vraag over een goedkopere versie, ik heb redelijk veel contact met de Hartstichting/HartslagNu.nl en eigenlijk adviseren zij ook deze buitenkast.

Met vriendelijke groet,

Ron Boersma

Brandveiligheidsadviseur  / Coördinator veiligheid /  BHV
Vastgoed,onderhoud en facilitair
0297-353870 | 0657730462, * r.boersma@onstweedethuis.nl

Dienstencentrum, Vuurdoornstraat 11, 1431 RM Aalsmeer
http://www.onstweedethuis.nl