Openbare Basisschool De Zwaluw

 

Basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel is een kleinschalige basisschool waar kinderen het goed naar hun zin hebben. Het geheim? De combinatie van professioneel onderwijs, aandacht voor het individuele kind en een prettige sociale omgeving. Ouders die eenmaal de school ontdekken kiezen graag voor de prettige sfeer die onmiskenbaar bij een kleine school hoort. Iedereen wordt geaccepteerd, iedereen kent elkaar. De school telt +/- 100 leerlingen, verdeeld over 5 klassen.

 

Onze school is prachtig gelegen in het buitengebied van Amstelveen. De veilige natuurlijke omgeving nodigt uit tot ontdekken en er is nog ruimte om te spelen! Het team bestaat uit 9 leerkrachten, een directeur en een interne begeleider. Verder wordt het team versterkt door een onderwijsassistent/ administratieve kracht en een conciërge voor een aantal uren per week.

Ook stagiaires komen graag op De Zwaluw hun opleiding volgen.

 

Als school hebben wij een duidelijke visie op onderwijs. En die kunnen we kort samenvatten: wij nemen de sterke kanten van uw kind als uitgangspunt. We vragen niet ‘Hoe knap ben jij?’ maar ‘Hoe ben jij knap?’. Want elk kind is op zijn of haar manier knap! Zo zijn er ‘woordknappe’ en ‘rekenknappe’ kinderen, maar ook ‘beweegknappe’ en ‘muziekknappe’ leerlingen. Ook leren we onze leerlingen zelfstandig te werken met taken, waardoor er tijd wordt vrijgemaakt voor extra instructie aan groepjes leerlingen. Op deze manier geven wij passend onderwijs aan al onze leerlingen.