Dorpshuis de Nesse

 

In het verleden werd het verenigingsleven in Nes a/s Amstel overschaduwd door de vrees dat het oude verenigingsgebouw rondom de aanwezige feestvierders of vergaderaars zou instorten. In 1967 was het gebouw in dermate slechte staat dat 336 Nessers in een petitie aan de gemeenteraad om een nieuw dorpshuis vroegen. Met succes, want op 2 april 1969 werd de 1e paal de grond in geslagen. Voorwaarde was wel dat de Nessers zelf de grondwerkzaamheden zouden verrichten voor de bouw. De feestelijke opening van dit gebouw, ontworpen door architect Koene uit Uithoorn, vond plaats op 4 en 5 april 1970.

 

Aan het begin van de jaren ’80 werd het Dorpshuis uitgebreid met de aanbouw van een extra zaal. Daarna is er nog een opslag ruimte bijgebouwd en werd het gebouw voorzien van een gloednieuwe keuken met bar. In april 2015 bestond  het Dorpshuis 45 jaar.

 

Het Dorpshuis wordt intensief gebruikt en is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van Nes a/d Amstel. Zo gebruiken de kinderen van Basisschool De Zwaluw de grote zaal voor de gymnastieklessen en voor de jaarlijkse kindermusical. Daarnaast worden de grote en de kleine

zaal, die beide grenzen aan keuken en bar, veel gebruikt voor feesten, vergaderingen maar ook als condoleanceruimte bij begrafenissen. De vele verenigingen beoefenen hun activiteiten in het Dorpshuis en elke maand vinden de vergaderingen van de Dorpsraad hier plaats.

 

Op Koningsdag is het Dorpshuis het centrale punt voor alle festiviteiten en tijdens het jaarlijkse Dorpsfeest in juni wordt er een BBQ georganiseerd. Deze festiviteiten worden altijd tot in de puntjes verzorgd waarbij zowel jong als oud kunnen zich hier uitstekend kunnen vermaken!

 

Mocht u zelf een zaal in het Dorpshuis willen reserveren, dan kunt u contact opnemen met de gastvrouwen  op telefoonnummer 0297-582164 of 0297-582635.  Zij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Tevens kunt u alle informatie over het Dorpshuis vinden op www.dorpshuisdenesse.nl