• Oranjecomité

  Sinds jaren organiseert het Oranjecomité Prinses Beatrix op 30 april een feestprogramma in het dorp. Met ingang van 2014 vieren we Koningsdag en wel op 27 april. Elk jaar staat een ander thema centraal waaraan jong en oud mogen deelnemen. Voor kinderen zijn er de meest uiteenlopende spellen en aan het eind van de dag is er altijd de barbecue voor het dorpshuis.

 • Polderfietstocht

  Op Hemelvaartsdag is er een fietstocht over mooie en rustige fietspaden in het poldergebied van Amstel en Vecht. De tocht gaat langs diverse bezienswaardigheden. U komt op plekjes waar u vast nog nooit bent geweest!

   

 • Dorpsfeest

  Drie dagen lang in het weekend van Vaderdag is het feest in

  Nes a/d Amstel! Op het grasveld nabij het Dorpshuis staat de

  grote feesttent waar ’s avonds de disco plaatsvindt. Tijdens

  het Dorpsfeest worden vele traditionele spellen gespeeld,

  waaronder het fameuze tobbetjesteken. Tevens vindt tijdens het Dorpsfeest de welbekende Slob & Slootrace plaats. Een race waar u een keer aan meegedaan móet hebben!

 • Soep&Sandwich&Zo

  Onder auspiciën van het Dorpshuis worden door vrijwilligers ter plekke soep en sandwiches vers bereid. Van september tot juni, elke 3e vrijdag van de maand tussen 17.00 en 19.00 uur. Gezellig samen eten en dorpsgenoten ontmoeten buiten verenigingsverband. De gerechten van het buffet worden vrijwel tegen kostprijs aangeboden!

 • Sint Maarten

  11 November is de dag dat mijn lichtje branden mag. Op deze dag komen alle kinderen uit

  Nes aan de Amstel en omstreken langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en de bekende Sint Maarten liederen. Vergeet daarom niet  op deze dag voldoende lekkernijen in te slaan, zodat de kinderen niet met lege handen komen te staan.

   

 • Volleybaltoernooi van de wielersupportersvereniging

  Op de derde zaterdag van november organiseert de Wielersupportersvereniging het traditionele volleybal Toernooi in Dorpshuis De Nesse. Hier spelen de dames- en herenteams van wielervereniging De Amstel, de supportersvereniging en volleybalclub  De Spar in een sportieve en vooral gezellige sfeer!

   

 • Concerten in de St. Urbanuskerk

  De Stichting vrienden van de Urbanuskerk organiseert regelmatig concerten in de kerk.

 • Openlucht volleybaltoernooi

  Ieder jaar organiseert Volleybalclub De Nes het openlucht volleybaltoernooi. De datum van dit toernooi wordt bekend gemaakt middels het inschrijfformulier dat de bewoners van

  Nes thuis zullen ontvangen. Dus kunt u een beetje (re) creatief volleyballen en wilt u vooral veel plezier hebben? Dan kunt u meedoen. U kunt zich tevens inschrijven voor de traditionele Dorpsmaaltijd, deze vindt na het toernooi plaats.

   

 • Off the Road wielerwedstrijden

  De supportersclub Nes aan de Amstel organiseert elk jaar in januari een ‘off the road’ wielerwedstrijd. Deze veldcross wordt gehouden op een parcours rond het dorpshuis en boerderij Kerkzicht. Er zijn wedstrijden voor de jeugd, burgers en veldrijders met een licentie. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met WTC de Amstel.

 • Eierlootjesverkoop

  Enkele weken voor het Paasfeest komen de

  kabouters en de welpen van De Jonge Woudlopers langs de deur om lootjes te verkopen. Hiermee kunt u eieren winnen die u op Paaszaterdag bij het scoutinggebouw kunt ophalen. Wel zelf eierdozen meenemen! De opbrengst van deze loterij komt ten behoeve van de scouting.

   

 • Gezinsvieringen voor iedereen in de Urbanuskerk

  Regelmatig vinden in onze mooie Urbanuskerk gezinsvieringen plaats. Deze diensten zijn anders dan anders doordat er rekening gehouden wordt met het hele gezin en dan met name met de kinderen. Ook zijn nieuwelingen en nieuwsgierigen bij deze informele diensten van harte welkom. Vraagt u zich als buitenstaander af wat er zoal gebeurt in de kerk en wilt u graag kennis maken met de parochianen? Dan is dit uw kans! U bent van harte welkom bij de dienst die doorspekt is met vele muzikale intermezzo’s  en momenten waarop alle kinderen mogen meedoen. Na afloop kunt u bovendien met uw mede-dorpsgenoten en parochianen gezellig een kopje koffie genieten in de mooie pastorie van de Urbanus. De gezinsvieringen in de Urbanuskerk vinden in 2016 plaats op 10 juli, 18 september, 27 november en 26 december. Voor actuele informatie over data en tijden kunt u de kalender op de website raadplegen van de Urbanus Parochie.

 • Nieuwjaarsreceptie

  Op de eerste zondag van het nieuwe jaar wordt er door het Dorpshuis een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Een goede gelegenheid om samen met buurtgenoten het nieuwe jaar feestelijk in te luiden!

Aktiviteitenkalender